Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید آراسته، درباره منشأ زگیل تناسلی، افزود: زگیل تناسلی یک بیماری ویروسی ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی (hpv) است. بیش از ۱۷۰ گونه از این ویروس وجود دارد که حدود نیمی از آنها می‌توانند باعث بروز عوارض و اختلالات در ناحیه تناسلی در هر دو جنس خانم‌ها و آقایان شوند.

وی با اشاره به تقسیم انواع ویروس پاپیلومای انسانی به دو گروه کم‌خطر و پرخطر، توضیح داد: گروه کم‌خطر معمولاً باعث ایجاد ضایعات پوستی زگیل‌مانند می‌شوند، اما عوارض تهدیدکننده سلامت به دنبال ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما گروه پرخطر معمولاً با ضایعات قابل مشاهده همراه نیستند، بیشتر در سطوح مخاطی وجود دارند و با بروز برخی انواع سرطان، در ناحیه تناسلی و همچنین در ناحیه حلق و دهان، همراهی دارند. بنابراین، رعایت کامل اصول بهداشت جنسی و پرهیز از رفتارهای پرخطر جنسی بسیار ضروری است، به ویژه در خانم‌ها که انواع پرخطر این ویروس می‌تواند باعث بروز سرطان دهانه رحم شود.

آراسته در ادامه افزود: اگرچه همه موارد سرطان دهانه رحم یا سرویکس به دلیل ابتلاء به ویروس پاپیلومای انسانی نیست، اما مطالعات نشان داده‌اند که حدود ۷۰ درصد موارد سرطان دهانه رحم ناشی از این ویروس‌ها، به ویژه ویروس شماره ۱۶ است. در آقایان نیز این ویروس می‌تواند باعث بروز سرطان در ناحیه تناسلی، به ویژه مقعد شود. در واقع پرعارضه ترین نوع این ویروس همان ویروس شماره ۱۶ است. نوع شماره ۶ و شماره ۱۱ نیز انواع شایع از گروه کم‌خطر هستند که بیشتر موجب بروز ضایعات پوستی یا همان زگیل می‌شوند.

عضو تیم تخصصی کلینیک سلامت جنسی ابن‌سینا، راه اصلی انتقال ویروس زگیل تناسلی را ارتباط جنسی دانست و گفت: تماس جنسی عمده‌ترین راه انتقال این ویروس است، اما در مواردی، روبوسی و دست دادن و بغل کردن فرد آلوده نیز می‌تواند باعث انتقال شود، هرچند احتمال آلودگی از این راه کمتر است. در واقع راه اصلی انتقال این ویروس تماس پوستی است، اما لازم نیست حتماً ضایعه پوستی قابل رؤیت وجود داشته باشد تا ویروس منتقل شود. گاهی ضایعات بدون علامت‌اند یا بسیار کوچک‌اند یا در محلی قرار دارند که دیده نمی‌شوند. به همین دلیل، اگر یکی از زوجین مبتلا شود، احتمال انتقال ویروس به دیگری بسیار زیاد است و حتی استفاده از کاندوم هم مصونیت کامل ایجاد نمی‌کند. بنابراین، تنها راه پیشگیری رعایت اصول بهداشتی و پرهیز از داشتن هرگونه رابطه جنسی خارج از ازدواج است.

این متخصص اورولوژی درباره ضایعات پوستی این ویروس توضیح داد: ضایعات پوستی این بیماری معمولاً حالت گوشتی دارند و می‌تواند تکی یا متعدد، شبیه گل‌کلم و یا پایه‌دار باشند. ضایعات زگیل تناسلی در ناحیه تناسلی و یا در دهان و حلق بروز پیدا می‌کنند و با زگیل‌های معمولی که در پوست دیگر نواحی بدن رشد می‌کنند، تفاوت دارند. در واقع داشتن زگیل در پوست دیگر نواحی، مثلاً دست یا صورت، به معنای ابتلاء به زگیل تناسلی نیست.

آراسته درباره روش‌های تشخیص زگیل تناسلی، گفت: هیچ نوع آزمایش خون اختصاصی برای تشخیص این بیماری ویروسی وجود ندارد. زگیل تناسلی با معاینه فیزیکی و بر اساس بررسی ظاهر ضایعات پوستی تشخیص داده می‌شود. در موارد محدودی که تشخیص با تردید همراه باشد، نمونه‌برداری بافتی برای تشخیص قطعی نوع ضایعه انجام می‌شود.

عضو تیم تخصصی کلینیک سلامت جنسی ابن‌سینا در خصوص درمان زگیل تناسلی، توضیح داد: متأسفانه هیچ راهی برای درمان و ریشه کنی این ویروس وجود ندارد. در مواردی ممکن است سیستم ایمنی بدن ظرف یک تا دو سال پس از ابتلاء این ویروس را از بین ببرد، اما گاهی سیستم ایمنی قادر به مقابله با این ویروس نیست. درمان‌های موجود نیز فقط مبتنی بر از بین بردن یا کاهش ضایعات پوستی‌اند تا بار ویروس و احتمال انتقال آن کمتر شود. برای از بین بردن ضایعات پوستی یا زگیل‌ها روش‌های مختلفی وجود دارد. برخی محلول‌ها و پمادها وجود دارند که با تجویز پزشک، فرد می‌تواند در منزل استعمال کند. برخی محلول‌ها نیز هستند که باعث متلاشی شدن سلول‌های زگیل یا توقف تولید فاکتورهای رشدی ویروس می‌شوند. این نوع محلول‌ها حتماً باید در مطب‌ها یا کلینیک و توسط کادر پزشکی استفاده شود، زیرا در صورت استفاده نادرست می‌تواند بافت‌های سالم اطراف ضایعه را دچار آسیب کند. روش دیگر، برداشتن ضایعات پوستی از طریق فریز کردن یا لیزر است.

آراسته در ادامه یادآور شد: انتخاب روش از بین بردن ضایعات پوستی زگیل تناسلی به محل، نوع و گستردگی ضایعه بستگی دارد و تشخیص روش مناسب بر عهده پزشک است. اما نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که از بین رفتن ضایعات پوستی به معنی از بین رفتن کامل بیماری نیست. نخست به این دلیل که ممکن است فرد علاوه بر انواع کم‌خطر ویروس که موجب بروز ضایعات پوستی می‌شوند، مبتلا به انواع پرخطر هم باشد و دوم اینکه از آنجا که ویروس همچنان در بدن وجود دارد، ممکن است ضایعات دوباره عود کنند یا در نقاط دیگر بروز کنند. بنابراین، افراد مبتلا، به‌ویژه خانم‌ها، حتی پس از رفع یا برداشتن ضایعات پوستی، حتماً باید زیر نظر پزشک متخصص زنان معاینات منظم دوره‌ای را انجام دهند.

این متخصص اورولوژی درباره واکسن‌های موجود hpv، توضیح داد: هیچ واکسنی برای پوشش دادن همه انواع ویروس پاپیلومای انسانی وجود ندارد، اما اکنون سه واکسن ۲ ظرفیتی، ۴ ظرفیتی و ۹ ظرفیتی برای hpv وجود دارد. واکسن دو ظرفیتی دو نوع ویروس ایجاد کننده سرطان را پوشش می‌دهد. واکسن چهار ظرفیتی که گارداسیل نام دارد، علاوه بر آن دو نوع ویروس ایجاد کننده سرطان، دو نوع دیگر را نیز که ایجاد کننده ضایعات پوستی‌اند، پوشش می‌دهد. واکسن نه ظرفیتی که گارداسیل ۹ نام دارد، افزون بر چهار نوع قبلی پنج نوع دیگر از ویروس‌های پاپیلومای انسانی را نیز پوشش می‌دهد. آنچه اکنون در کشور ما در دسترس است، همان واکسن چهار ظرفیتی یا گارداسیل است.

وی در ادامه درباره بهترین زمان دریافت واکسن hpv گفت: این واکسن از سن ۹ سالگی قابل تجویز است، اما بهترین سن دریافت چه در دختران و چه در پسران، سنین ۱۱ تا ۱۲ سالگی و حداکثر تا سن ۱۵ سالگی است. در این سنین دریافت ۲ دوز واکسن به فاصله ۶ ماه تا یک سال کافی است. اما اگر دریافت واکسن پس از ۱۵ سالگی باشد، ۳ دوز با فواصل دو ماه و ۶ ماه لازم است. البته اگر فرد رابطه جنسی نداشته باشد تا سنین ۲۶-۲۷ سالگی و حتی سنین بالاتر هم می‌تواند واکسن گارداسیل را دریافت کند. بسیار مهم است که واکسن در زمان مناسب، یعنی تا پانزده سالگی و یا دست‌کم پیش از شروع رابطه جنسی دریافت شود. زیرا اگر فرد مبتلا به ویروس شود، حتی آن انواعی از ویروس که واکسن گارداسیل آنها را پوشش می‌دهد، دریافت واکسن هیچ اثری نخواهد داشت.

آراسته در خصوص عوارض این واکسن، افزود: برخی ممکن است فکر کنند واکسیناسیون علیه این بیماری در سنین پایین ممکن است باعث افزایش رفتارهای پرخطر جنسی شود، اما مطالعات گسترده و بلندمدت نشان داده‌اند که چنین پیامدی به دنبال ندارد. همچنین، مطالعات گسترده به‌وضوح نشان داده‌اند که دریافت واکسن گارداسیل هیچ‌گونه اختلالات عصبی، ایمنی، انعقادی و … را به همراه ندارد و این واکسن کاملاً ایمن است.

عضو تیم تخصصی کلینیک سلامت جنسی ابن‌سینا در پایان یادآور شد: متأسفانه این بیماری شیوعی گسترده‌ای دارد و می‌تواند پیامدهای جدی مانند سرطان در ناحیه تناسلی، به ویژه سرطان دهانه رحم در خانم‌ها و همچنین سرطان‌های حلق و دهان را به دنبال داشته باشد. افزون بر اینها، برخی مطالعات نشان داده‌اند که ابتلاء به برخی انواع این ویروس می‌تواند باعث کاهش کیفیت اسپرم و در نتیجه، کاهش قدرت باروری در مردان شود. از آنجا که این بیماری هیچ درمانی ندارد، مهم‌ترین و مؤثرترین راه مبارزه با آن پیشگیری است. بنابراین، همه افرادی که به لحاظ جنسی فعال هستند، باید کاملاً اصول بهداشتی را رعایت نموده و از هر نوع رابطه جنسی پرخطر و خارج از ازدواج پرهیز کنند.

کد خبر 5066001

منبع: مهر

کلیدواژه: اورولوژی سرطان ویروس کرونا پروتکل های بهداشتی کووید 19 سیما سادات لاری آمار کرونا دانشگاه علوم پزشکی تهران دیابت سازمان بیمه سلامت اهدای خون بیماری های عفونی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ستاد ملی مقابله با کرونا دارو آلزایمر ویروس پاپیلومای انسانی نشان داده اند سرطان دهانه رحم ناحیه تناسلی تواند باعث دریافت واکسن ضایعات پوستی زگیل تناسلی پوشش می دهد رابطه جنسی خانم ها کم خطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۵۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ سازی به زمان نیاز دارد

به گزارش همشهری آنلاین، فهیمه فرهمندپور؛ ‌رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی خانواده و زنان در روزنامه همشهری نوشت، سؤالی مطرح شده مبنی بر اینکه چه کارهایی باید می‌شد تا شاهد اتفاقات و توهین‌هایی که در بازی پرسپولیس و سپاهان به تماشاگران زن شد، نباشیم. در این موضوع چند نکته وجود دارد؛ نکته نخست این است که کارهای فرهنگی تدریجی و دیربازده است. فرهنگسازی چه به این معنا که مقوله‌ای می‌خواهد فرهنگ شود و چه به این معنا که می‌خواهیم مقوله‌ای از فرهنگ حذف یا اصلاح شود، به زمان نیاز دارد. فرهنگ ورزشگاه نه در مدت ۶ماه و یک سال ساخته شده‌ و نه قرار است در این مدت ۶ماه و یک سال تغییر کند.
نکته دوم؛ این اتفاق نشان داد اینکه ادعا شود با حضور تعدادی از زنان در ورزشگاه می‌شود بر فرهنگ موجود در این فضا مسلط شد و آن را تغییر داد، در ساحت واقعیت، شدنی نیست. تامین امنیت زنان در ورزشگاه فقط این نیست که در ورودی و خروجی مجزا برای زنان درنظر گرفته شود یا سرویس‌های بهداشتی مناسب برای آنها پیش‌بینی شود. مسئله مهم در این موضوع، وضعیت فرهنگی ورزشگاه‌هاست. این وضعیت موجود در یک سال و ۶ماه شکل نگرفته ‌که با یک سال و ۶ماه کار بتوانیم آن را تغییر بدهیم. متأسفانه ورزشگاه‌رفتن زنان طبیعتا چنین مخاطراتی را به همراه دارد و به‌نظر نمی‌رسد که صرفا با دستگیری یک نفر خاطی‌ یا عذرخواهی او این مسئله حل شود و تضمینی وجود ندارد که تکرار نشود.
موافقان حضور زنان در ورزشگاه‌ها این موضوع را با حضور زنان در سینماها و پارک‌ها مقایسه می‌کنند و می‌گویند همانطور که زنان و مردان در سینما و تئاتر یا در خیابان و پارک می‌توانند در فضای مشترک کنار هم باشند، در ورزشگاه‌ها هم می‌توانند با هم فوتبال تماشا کنند. زنان را کنار بگذاریم و خود مردان را با هم مقایسه کنیم. مردانی را سراغ دارید که بعد از تماشای یک فیلم صندلی‌های سالن سینما را بشکنند؟ ولی بارها این اتفاق در ورزشگاه‌ها افتاده است. فضای ورزشگاه با سینما و تئاتر قابل مقایسه نیست و نگاه متفاوتی را برای حل مسائل می‌طلبد. افرادی که مخالف حضور زنان در ورزشگاه‌ها هستند، این دغدغه‌ها را داشتند. با اتفاقاتی که افتاده است می‌شود واقع‌بینانه اظهارنظر کرد که با صرف درست‌شدن زیرساخت‌هایی مثل نرده‌کشی، ورودی و خروجی مجزا و... مسئله حل نمی‌شود.
این مسئله را چطور می‌شود حل کرد؟ نظر بعضی این است که با درنظرگرفتن جرایم سنگین و برخوردهای انضباطی برای خاطیان، فضا را برای حضور زنان فراهم کنیم. در این موضوع هم باز زنان را کنار بگذاریم و ببینیم در حوزه ورزش آقایان، در مسابقات و سالن‌های ورزشی مردان، جریمه‌هایی که قبلا درنظر گرفته شده و برخوردهای انضباطی که انجام داده‌اند، برای مواجهه با تخلفات، خشونت‌ها و بی‌اخلاقی‌ها بازدارنده بوده است؟ به‌نظر می‌رسد که جواب به این سؤال منفی است. هیجان در ورزشگاه‌ها بالاست و غالبا مجازاتی که درنظر گرفته می‌شود، بازدارنده نیست.
در این شرایط عده‌ای از زنان هم علاقه‌مند به حضور در ورزشگاه‌ها هستند و دغدغه حضور در این فضاها را دارند و شاید گفته شود که این حق آنهاست که به علاقه‌شان پاسخ داده شود، اما باید دید پاسخ‌دادن به این علاقه ارزش چنین هزینه‌هایی را دارد یا نه؟ مقایسه فایده - هزینه است؛ اینکه ارزش دارد برای پاسخ به این علاقه زنان، آنها مورد اهانت قرار بگیرند؟ باید موضوع یک‌بار از این منظر و از این نگاه مورد بررسی قرار بگیرد. صرف آماده‌کردن زیرساخت‌های فیزیکی برای حضور زنان، امنیت‌بخش نیست.
منکر ضرورت کار فرهنگی‌ یا مواجهه انضباطی با خاطیان نیستم؛ مسئله میزان اثربخشی چنین اقداماتی برای تضمین امنیت فیزیکی، اخلاقی و روانی خانم‌هاست؛ نکته‌ای که حتما باید در ارزیابی درخصوص پاسخ به نیازهای خانم‌ها برای حضور در میادین ورزشی مردان، مورد توجه و تأکید قرار گیرد.

کد خبر 849277 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها فرهنگ - میراث فرهنگی زنان - حجاب ورزش زنان زنان

دیگر خبرها

  • بانکی پور سند روابط جنسی مردان ترکیه با زنان پُرشمار را منتشر کرد | عدد یاد شده به چه معناست؟ +لینک منبع
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • در فوتبال ایران، مردان فحاشی می‌کنند اما زنان‌ محروم می‌شوند!
  • خطا از مردان، تنبیه برای زنان! از تغییر قانون مهریه تا محرومیت از حضور در ورزشگاه
  • پس لرزه های ادعای یک نماینده مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /یک ذره انسانیت و شرم داشته باشید /حرمت زنان و نوامیس یک کشور مسلمان را نشکنید
  • فرهنگ سازی به زمان نیاز دارد
  • مردان بایرن نگاه کنند: اینطوری قهرمان می‌شوند
  • درمان دردهای عضلانی و مفصلی با حرکات اصلاحی ورزشی +تصاویر
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟